Site icon E-Okul 2024

2020 – 2021 Okula Başlama Yaşı

okula başlama yaşı 2020 2021

Okula başlama yaşı kaç oldu? 2020 ve 2021 okula başlama yaşı kaç? Önümüzdeki yıl yani 2020-2021 ilkokul 1.sınıf kayıtları için okula başlama yaşı hesaplama tablosu hazırladık. Aşağıdaki tabloda çocuğunuzun doğum tarihine bakarak hangi okula gideceğini öğrenebilirsiniz…

Çocuğum hangi okula gidecek, anaokuluna mı ilkokula mı? İşte ay ay okula başlama yaşı tablosu…

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında 72 aydan büyük çocuklar 1.sınıfa zorunlu olarak kayıt olacaklar. Yani çocuğunuz eylül 2014 tarihinden önce doğduysa 1.sınıfa kayıt olmak zorunda. ( 72 aylık çocuklar, 73 ayık çocuklar, 74 aylık çocuklar, 75 aylık çocuklar, 76 aylık çocuklar, 77 ayık çocuklar, 78 aylık çocuklar, 79 aylık çocuklar, 80 aylık çocuklar, 81 aylık çocuklar, 82 aylık çocuklar, 83 aylı çocuklar, 84 aylık çocuklar)

71 ile 69 aylık çocuklar ise bu sene 1.sınıfa kayıt yaptırabilir fakat isterlerse dilekçe ile erteleme yapıp anasınıfına kayıt olabilir. Bu çocuklar seneye zorunlu 1.sınıfa kayıt olmak zorundalar.

68-66 aylık çocuklar ise bu sene anasınıfına kayıt olabilir fakat eğer veli isterse 1. sınıfa dilekçe ile kayıt ettirebilir. Eğer çocuğunuzun 1.sınıfa gidip eğitim öğretime başlayacağını düşünüyorsanız 1 yıl önceden ilkokula başlatabilirsiniz.

65-57 aylık çocuklar anasınıfı veya anaokulunua kayıt yaptırabilirler.

56-45 aylık çocuklar anasınıfı veya anaokuluna kayıt yaptırabilir. fakat öncelik olarak seneye 1.sınıfa başlayacak durumda olanlar anasınıfına kayıt olacağı için anasınıfında yer olması durumunda anasınıfına kayıtları kabul edilir. Eğer boş yer yoksa anaokullarına kayıt yaptırabilirler.

44-36 aylık çocuklar anaokuluna kayıt yaptırabilirler. Eğer anaokullarında boş olması durumunda 36 aya kadar çocuklar kayıt olabilir.

Yukarıdaki kayıt yaşı tablosuna baktığımızda 36 aydan itibaren çocuklar anaokuluna kayıt yaptırabiliyor. İlkokula başlama yaşı olarak ise 72 aydan itibaren zorunlu kayıt olarak belirtilmiştir.

Çocuğunuzun hangi okula kayıt olacağını e-kayıt sistemi üzerinden öğrenmemin mümkün. Çocuğum hangi okula gidecek,çocuğum anaokuluna mı yoksa ilkokula mı gidecek e-okul üzerinden T.C. ile sorgulama yaparak öğrenmeniz mümkün. E-kayıt ilkokul anaokulu ve anasınıfı kayıt sonuçları temmuz ayında açıklanır. Aşağıdaki e-okul linkini tıklayarak çocuğunuzun T. C. Kimlik No ve Doğum Tarihi ile hangi okula kayıt olduğunu sorgulayabilirsiniz.

e Kayıt Sonuçları Sorgulama Ekranı

2020-2021 ilkokul anaokulu ve anasınıfı kayıtları ne zaman başlıyor?

Bu sene okul kayıtları ne zaman başlayacak? Herkes bu soruyu soruyor. Ülkemizde tüm dünyada olduğu gibi korona virüs nedeni ile okullar kapalı. Normalde haziran ayında okulların kapanması ile okul kayıtları da başlıyordu. Fakat henüz okullar açılmadığı için yazın telafi eğitimi olup olmayacağı netleşmedi. Bu nedenle de İlkokul kayıtlarının ne zaman başlayacağı netleşmedi. Muhtemelen temmuz ayı itibari ile 2020 2021 1. sınıf kayıtları başlayacaktır. İlerleyen günlerde ilkokul kayıtları ile ilgili detayları sitemizden duyuracağız…

Sizlere bu yazımızda ilkokul okula başlayama yaşı hesaplama tablosu ve okula başlama kayıt yaşı tablosonu ve ilkokul kayıtları ile ilgili detayları verdik.

Yazıla ilgili merak ettiğiniz konuları ve aklınıza takılan soruları, 2020 2021 okula başlama yaşı ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Exit mobile version