Site icon E-Okul 2024

2020 LGS Kılavuzu Yayımlandı(Yeni)

2020 LGS Kılavuzu Yayımlandı(Yeni)

2020 LGS yeni sınav tarihi açıklandı ve 2020 lgs uygulama kılavuzu yayımlandı. LGS’ye girecek öğrenci ve veliler yeni lgs kılavuzunu inceleyebilirler. İşte 2002 lgs sınavı ile ilgili detaylar…

Bildiğiniz gibi LGS sınavı ertelenmişti. LGS koronavirüs nedeni ile 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Yeni sınav tarihinin açıklanmasın ardından MEB lgs kılavuzunu yayımladı. Aşağıdan 2020 Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzunu indirebilirsiniz.

2020 LGS Kılavuzu İndir

LGS ertelendi mi LGS ne zaman yapılacak sorularının cevabı da netleşmiş oldu. Bakalnlığın yayınnladığı yeni LGS kılavuzunda LGs sınav tarihi ve LGS sınav sonuçları açıklanacağı tarih belirtildi. İşte 2020 LGS sınav tarihi ve Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…

2020 LGS Sınav Tarihi

LGS 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

LGS Sınav Saat Kaçta Başlayacak?

Merkezî Sınav, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde
Türkiye saati ile I. Oturum 09.30’da, II. 11.30’da başlayacaktır.
Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

Yayınlanan kılavuzda Merkezî Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezî Sınav ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

Öğrenciler LGS’ye hangi okulda girecekler?

Öğrenciler LGS’ye kendi okullarında girecekler. Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Sınav giriş belgesini okulunuzdan alabilirsiniz. Öğrencilerin sınav giriş belgelerinde hangi sınıf ve sırada oturacağı belirtilecektir.

Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.

Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.

Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebileceklerdir.

Salon görevlileri, sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılmalarını sağlar. Bu öğrencilere ek süre verilmez. 15 dakikadan sonra gelen öğrencileri sınava almaz. Sınavın başlama ve bitiş saatlerini öğrencilerin görebileceği şekilde tahtaya yazar. Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkamayacaklarını, öğrencilere duyurur

Exit mobile version