Site icon E-Okul 2024

Lise Tercihleri 2020

lise tercihleri

2020 2021 lise tercihleri nasıl yapılacak? 2020 LGS tercihleri ne zaman başlıyor, nasıl yapılır? 2020 2021 Eğitim Öğretim yılı için lise tercihleri ve kayıtlarını merak eden öğrencilerimiz için LGS tercih rehberini hazırladık. İşte detaylar…

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında liseye gidecek olan öğrenciler 20 Haziran 2020 cumartesi günü LGS’ye girdiler. LGS sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklandı. MEB aynı tarihte 2020 LGS tercih kılavuzunu ve Yerel yerleştirme rehberini yayımladı. 2020 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından LGS tercih maratonu başlayacak. Peki bu süreçte öğrencileri neler bekliyor, öğrenciler lise tercihini nasıl yapacak? LGS tercihi kaç tane yapılacak? İşte tüm merak edilenler…

2020 LGS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor? Son Gün Ne Zaman?

LGS tercihleri 20-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacak. Sınavlı yada sınavsız lise tercihini öğrenciler 20 Temmuz 2020 tarihinde e-okul üzerinden yapacaklar. Son gün 29 Temmuz 2020.

LGS Tercih Sonuçları Yani Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Hangi liseyi kazandığınızı 10 Ağustos 2020 tarihinde öğrenebileceksiniz. Aşağıdaki bağlantıdan LGS tercih sonucunuzu öğrenbilirsiniz.

2020 LGS Tercihleri Nasıl Yapılacak?

LGS puanları açıklandıktan sonra LGS tercihleri başlayacak. Öğrenciler e-okul üzerinden LGS tercihlerini yapacaklar. LGS’ye giren öğrenci de LGS’ye girmeyen öğrenci de tercih yapacak. Peki kaç tercih yapılacak. Kaç okul seçilecek.

LGS’ye Giren Öğrenciler Kaç Tercih Yapacak?

LGS’ye giren öğrenciler;

LGS’ye girmeyen öğrenciler;

Yukarıda görüldüğü gibi LGS’ye giren ve girmeyen öğrenciler öncelikle Yerel Yerleştirme tercihi yapacak. Yerel Yerleştirme Tercihi yapmadan Sınavla öğrenci alan okul tercih ekranı açılmayacak.

Yerel Yerleştirme Nedir?

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
– Kayıt alanı,
– Okul Başarı Puanı (OBP),
– 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı
kriterleri yerel yerleştirmede önemlidir.
Yerel yerleştirme diğer adı ile adrese dayalı kayıt sistemidir. İkametgah adresinize göre yukarıdaki kriterlere göre liselere kayıt alınır.

Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar;
Yeşil renk
, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.
Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.
Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan
okulları belirtir.

2020 Liselere Yerleştirme Takvimi

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Merkezi Sınavla yani LGS Puanı ile veya Yerel Yerleştirme ile herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?

Hiç Bir Okula Yerleşemeyen Öğrenciler Hangi Liseye Gidecek?

2020 LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından hiç bir okula yerleşemeyen öğrenciler öncelikle Ek yerleştirme başvurusunda bulunabilir. 2 kez nakil yapılacağı için açılan kontenjanlara yerleşme olasılığı var. Bu 2 nakil döneminde de hiç bir okula yerleşemeyen öğrenciler 24-26 Ağustos 2020 tarihleri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince bölge okullara yerleştirilecek yada Açık Öğretim Lisesine kayıt olacaklar.

2020 liselere yerleştirme ile ilgili kılavuzu indirmek için TIKLA >

2020 lgs tercihleri ile ilgili düşüncelerinizi yorum bölümünden yazabilirsiniz.

Exit mobile version