2020 LGS Saat Kaçta?16 Haziran

2020 LGS Saat kaçta başlayacak? 2020 LGS saat kaçta bitecek? 20 Haziran 2020 Cumartesi günü LGS’ye girecek olan 8.sınıf öğrencileri LGS saat kaçta başlayacağını ve biteceğini merak ediyor. İşte LGS sınav saati ve detayları…

2020 lgs saat kaçta başlıyor bitiyor

2020 LGS Ne Zaman?

Liselere Giriş Sınavı yani LGS 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak.

2020 LGS Saat Kaçta Başlıyor?

LGS saat 09.30 da başlayacak.

2020 LGS Saat Kaçta Bitecek?

LGS saat 12.50 de bitecek.

LGS Kaç Oturum?

LGS 2 oturumda yapılacak.
I. Oturum Sözel Test 09.30 da başlayacak ve 80 dakika sürecek.
II. Oturum Sayısal Test 11.30 da başlayacak ve 75 dakika sürecek.

  1. oturumda Sözel testte Türkçe dersinden 20 soru, İnkılap Tarihi dersinden 10 soru, Din Kültürü dersinden 10 soru ve İngilizce dersinden 10 soru olmak üzere 50 soru sorulacak.
  2. Oturumda Sayısal testte Matematik dersinden 20 soru, Fen bilimleri dersinden 20 olmak üzere 40 soru sorulacak.

Ayrıca;

  • Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
  • Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.

2020 LGS Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan LGS hakkında merak edilen soruları cevapladı. İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un LGS 2020 hakkındaki açıklamaları…

Koronavirüslü Öğrenciler LGS’ye Girecek mi?

  • Corona virüs tanısı konan öğrenciler LGS’ye girmek istiyorlarsa ayrı okullarda yada istenmesi halinde hastanede sınava girebilecek.

2020 LGS Zor mu Kolay mı Olacak? LGS Soruları Zor mu?

  • Sorular kolay ya da zor olsa bile zaten hep belli sayıda kontenjan var. Yani zor soru da olsa kolay soru da olsa o kontenjan sayısınca öğrenci o okullara kayıt olacağı için herhangi bir problem yok. Soruların zorluğu ya da kolaylığı bizim açımızdan teknik konu ve biz soruların zorluk, güçlük derecesini bazı istatistiksel formüller kullanarak yapıyoruz. Bu nedenle bu sene çok zor soralım ya da gelecek sene çok kolay soralım gibi bir seçenek söz konusu bile değil. Sadece belli güçlük derecesi dikkate alınarak hazırlanan sorular var. O yüzden de soruların çok zor olması halinde, sınavla öğrenci alan okulların kontenjanı boş kalacak diye bir durum söz konusu değil.

LGS’de Maske Takılacak mı? Maske Çıkarılabilir mi?

  • Sınav esnasında mümkünse maskeyi çıkarmamaları konusunda da öğretmenlerimiz açıklama yapacaklar. Çünkü onların durumu daha da hassas. Çocuklarımız, sınava geldikleri maskeyi çıkartıp verdiğimiz yeni maskeyi kullanacaklar. Ayrıca sınav arasında çocuklar dışarıda maskeyi kullanacakları için salona döndüklerinde maskeyi değiştirme ihtiyacı olabilir. Çocuklarımıza yeni maske vermek için de ortamı sağladık. Gözetmen arkadaşlarımız için de aynı şey söz konusu.
  • Sınav başladıktan sonra maske takma konusunda güçlük çeken çocukların da maskelerini çıkarabilecekler.

2020 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? LGS 2020 Sonucunu Nereden Öğrenebilirim?

  • LGS sınav sonuçları e-okul.meb.gov.tr sitesinden öğrenilebilecek. Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

LGS 2020 Soruları ve Cevap Anahtarı Ne Zaman Açıklanacak?

  • LGS soruları ve cevapları sınavdan hemen sonra açıklanacak. Soruları sitemizden takip edebilirsiniz. İşte takip linki,

2020 LGS Puanı Hesaplama

Yorumlar (0)