2022 KPSS İptal Olur mu? KPSS İptal Olursa Ne Zaman Yapılır?3 Ağustos

2022 KPSS iptal olur mu? Geçtiğimiz hafta yapılan KPSS sonrasında sosyal medyada çıkan soruların çalındı iddiası nedeniyle KPSS’nin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Peki kpss iptal olur mu? kpss iptal olursa ne zaman yapılır? İşte detaylar…

31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS sınavı iptal edildi!

31 Temmuz’daki KPSS sınavının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos’taki oturumların ise ertelendiğini duyurdu. Ersoy yeni sınav takvimiyle ilgili de bilgi verdi.

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır”

KPSS sorularının yediiklim yayınevi deneme sınavı soruları ile birebir aynı olduğu iddiası sonrası sosyal medyada başlayan kpss sorularının çalındığın yönündeki haberler sonrasında ÖSYM başkanı Halis AYGÜN görevden alındı. Bu gelişmelerin ardından ÖSYM ile ilgili geniş çaplı bir soruşturmanın yürütüldüğü haberleri geliyor. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ”Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor” açıklamasını yaptı. Fakat raporun ne zaman tamamlanacağı henüz belli değil.

KPSS İptal Olur mu?

KPSS’nin iptal edilme olasılığı bulunuyor. Bu konuda Türkiye Barolar Birliği “Merkezi sınavların iptaline dair dava açma sürelerinin kısalığı göz önünde bulundurularak, bu aşamada bir hak kaybı yaşanmaması bakımından, sınava giren yurttaşlarımızdan iptal davası açmak isteyenlerin İYUK 20/B maddesinde özel olarak belirtilen dava açma süresine dikkat etmeleri gerektiği hususunu kamuoyunun dikkatine sunarız.” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Devlet Denetleme Kurulunun hazırlayacağı raporun sonunda KPSS’nin iptal olup olmayacağı netleşecek.

KPSS İptal Olursa Ne Zaman Yapılır?

Eğer kpss iptal olursa kpss nin ne zaman yapılacağı merak konusu. Bu konuda henüz tam bir bilgi yok. KPSS iptalinin ardından kpss sınav tarihi de belli olacaktır.

Peki önümüzdeki hafta yapılacak olan KPSS alan Bilgisi Sınavları Yapılacak mı?

KPSS alan bilgisi sınavlarına girecek olan adaylar sınavın yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Bu konuyla ilgili ÖSYM’den bir açıklama geldi.

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır”

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI ERTELENDİ…

Yorumlar (0)