KYK Yurt Başvurusu Yap, KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır 202329 Ağustos

KYK yurt başvuruları başladı. 2023 KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuru ekranı, İşte 2023 KYK yurt başvuru tarihleri ve detayları..

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvuruları başvuruları bugün başladı. KYK yurt başvurusu nasıl nereden yapılır merak edenler yazımızın devamında hem başvuru ekranını hem de nasıl başvuru yapıldığını kolayca bulabilirler. İşte KYK yurt başvuru ekranı…

KYK Yurt Başvuruları
29 Ağustos 2023 – 2 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak.

KYK YURT BAŞVURUSU YAP

KYK Yurt Başvurusu Nereden Yapılır?

KYK yurt başvurusu e-devlet üzerinden yapılır. Öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden KYK yurt başvuru ekranına giriş yapabilirler.

KYK Yurt Başvuruları Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvurusu için yukarıda verdiğimiz linkten e-devlet Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Başvuru ekranına giriyoruz. Buradan Aşağıdaki görseldeki gibi Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayarak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapıyoruz.

Daha sonra karşımıza gelen ekrandan 9 aşamalı yurt başvuru formunu doldurmanız gerekecek.

Yurt başvurusu yapacak olan öğrencilerin öncelikle Başvuru Bilgileri ekrana gelecek ve sonrasında;
1- Kimlik Bilgileri
2- Öğrenim Bilgileri
3- Bilgilendirme Mesajı
4- Adres Bilgileri
5- Özel Durum Bilgileri
6- Aile Bilgileri
7- Önizleme
8- İşlem Sonuç

ekranlarının ardından kyk yurt başvurusu tamamlanacak.

KYK yurt başvurusu 2 Eylül 2023 tarihinde saat 23.59 da sonra eriyor ve başvuruları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 12 analiz kurulu tarafından değerlendirilecek. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendisine en yakın yurda yerleştirilecek.

2023 KYK yurt başvurusunda depremzede öğrencilere öncelik sağlanacak.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar 2023?

KYK yurt ücretleri yurtların özelliklerine göre değişiyor. İşte kyk yurt ücretleri2023
Tip 1 ücreti aylık 345 TL,
Tip 2 ücreti aylık 405 TL,
Tip 3 ücreti aylık 480 TL,
Tip 5 ücreti aylık 510 TL,
Tip 6 ücreti aylık 570 TL.

  • Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

KYK İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yapılması gereken işlemler nelerdir?

  • İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Yurtta kalmaya hak kazanan ve ilk kayıt ücretini yatırarak onay işlemini yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde yurt müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir?

  • İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır. Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalıdır; yurtta kalamayacakların ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekmektedir.

KYK yurt kayıtları ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için TIKLA >

Yorumlar (0)