2020 LGS Din Kültürü Soruları ve Cevapları20 Haziran

20 Haziran 2020 LGS 1. Oturum Sözel Test kitapçığında yer alan Din Sorularının cevapları. 2020 LGS Din Kültürü Soruları ve Cevapları sınavdan hemen sonra bu sayfada olacak.

LGS’ye giren 8. sınıf öğrencileri 1. oturumda Sözel Testte Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve İngilizce sorularını yanıtladılar. Sınavdan hemen sonra öğrenciler LGS cevap anahtarının yayınlanmasını bekliyor. Soruların cevaplarını inceleyerek LGS netlerini hesaplamak istiyorlar. İşte 2020 LGS Sözel Test Din Sorularının cevapları…

2020 LGS Sözel Tes Kitapçık Din Soruları

20 Haziran 2020 LGS Din Soruları ve Cevap Anahtarı PDF

2020 LGS Din Kültürü soruları ve cevapları

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden LGS’de 10 soru çıkacak. 09.30 da başlayacak LGS 1. oturumda Sözel Test sorularını cevaplayacaklar. LGS Sözel Testte yer alan dersler Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce. LGS 1. oturumu toplam 50 soru olacak ve 75 dakika süre verilecek.

LGS biter bitmez öğrenciler 2020 LGS cevaplarını ve 2020 LGS sorularını çözümlerini görmek isteyecekler. Her yıl olduğu gibi MEB bu sene de LGS sorularının çözümlerini yayınlayacak. 2020 LGS sorularının çözümleri EBA’da yayınlanacak. Aynı anda 2020 LGS Sözel ve Sayısal Kitapçıklarına buradan ulaşabileceksiniz.

Öğrenciler LGS kitapçıklarını bu sene hemen alamayacak. Salgın nedeni ile 2020 LGS kitapçıkları 22 Haziran 2020 tarihinde öğrencilere verilecek. Bu nedenle bir çok öğrenci LGS netlerini hemen hesaplayamayabilir.

2020 LGS Din Kültürü soruları ve cevaplarının açıklanmasının ardından öğrenciler LGS netlerini öğrenebilecekler. Peki LGS’De kaç net kaç puan getirecek. Bunun için sizlere LGS netlerinize göre LGS puanı hesaplayabileceğiniz hesaplama aracı hazırladık.

LGS Nasıl Yapılacak?

Covid-19 nedeni ile öğrenciler ve veliler LGS sınavı nasıl yapılacak merak ediyor. Önceki yıllardan farklı olarak bu sene tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan salgın nedeni ile öğrenciler lgs de alınacak önemleri merak ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar şu şekilde,

Okullar sınav öncesinde dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Öğrenciler sınava gelmeden önce maske takmak zorunda. Okullarda da öğrencilere yeni maske dağıtılacak. Öğrenciler isterlerse sınavsa maskelerini çıkarabilecekler. Öğrenci velileri okul bahçesine alınmayacak. 1. ve 2. oturum sona erdikten sonra öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla, gerekirse sınıf sınıf olmak üzere sosyal mesafeyi koruyacak şekilde öğrenciler, gerekli önlemler alınarak sınav salonu ve binadan çıkarılacak. Oturum arasında öğrenciler okul bahçesinde yada okul binasında sosyal mesafe kuralına uyacak şekilde zaman geçirecek. Okul binasında ve okul bahçesinde öğretmenler bulunacak. 1. oturum sona erdiğinde bahçede veya okul binasında öğrenciler maskelerini çıkaramayacak.

2020 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 Haziran 2020 LGS sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

LGS’de ki Soru Dağılımı

Türkçe 20 Soru
T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 Soru
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 Soru
Yabancı Dil 10 Soru
Matematik 20 Soru
Fen Bilimleri 20 Soru

20 Haziran 2020 LGS sınav sonrasında önceki yıllarda öğrenciler LGS sınav kitapçıklarını alabiliyorlardı. Bu sene koronavirüs nedeni ile lgs kitapçıkları 22 Haziran 2020 tarihinde öğrencilere verilecek.

20 Haziran 2020 LGS soruları ve çözümleri sınavdan sonra odsgm.meb.gov.tr ve meb.gov.tr sitelerinde yayımlanacak. Aynı anda sitemizden 2020 LGS Din Kültürü sorularını cevap anahtarını pdf olarak indirebilirsiniz.

Yorumlar (4)