2020 LGS İnkılap Tarihi Soruları ve Cevapları20 Haziran

20 Haziran 2020 LGS İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük soruları ve cevapları bu sayfada. 2020 LGS’ye giren 8. sınıf öğrencileri sınavdan hemen sonra T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinin cevaplarını kontrol etmek isteyecek. Soruların cevapları sınavdan hemen sonra burada olacak.

2020 LGS 1. oturum bugün saat 09.30 da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Ardından öğrenciler 45 dakikalık aranın ardından 11.30a 2. oturuma girecekler. LGS 12.50 de sona erecek. Sınav sonrasında öğrenciler LGS cevap anahtarının açıklanmasını bekleyecek. LGS İnkılap Tarihi soruları ve cevapları aşağıdaki linkten erişebileceksiniz.

2020 LGS İnkılap Tarihi Soruları ve Cevapları

20 Haziran 2020 LGS İnkılap Tarihi Soruları ve Cevap Anahtarı PDF

2020 LGS İnkılap Tarihi soruları ve cevapları

T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden LGS’de 10 soru çıkacak. 09.30 da başlayacak LGS 1. oturum kitapçığında Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce soruları yer alacak. LGS 1. oturumda toplam 50 soru olacak ve 75 dakika süre verilecek.

LGS soruları ve cevaplarının açıklanmasının ardından öğrenciler netlerine göre tahmini LGS puanlarını hesaplamak isteyecekler. Biz de LGS puanını merak eden öğrenciler için 2020 LGS puan hesaplama aracı hazırladık. Aşağıdaki butona tıklayarak LGS puanınızı hesaplayabilirsiniz.

LGS 1. oturumdan sonra öğrenciler LGS kitapçıklarını alamayacaklar. Peki 2020 LGS kitapçıkları ne zaman verilecek?

20 Haziran 2020 LGS Kitapçıkları Ne Zaman Verilecek?

LGS’ye giren öğrenciler sınavdan sonra kitapçıklarını alamayacaklar. Önceki yıllarda LGS kitapçıkları sınavdan 1 saat sonra öğrencilere veriliyordu. Bu sene covid-19 nedeni ile LGS kitapçıkları 22 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren öğrencilere dağıtılacak. İsteyen öğrenciler bu tarihten itibaren kitapçıklarını alabilecekler.

20 Haziran LGS İnkılap Tarihi sorularının çözümleri eba.gov.tr sitesinde yayımlanacak. LGS sorularının çözümleri yayınlanır yayınlanmaz video buraya eklenecek. 2020 LGS İnkılap soruları ve cevapları, kitapçıkları hızlı bir şekilde sizlere ulaştırmaya çalışacağız.

LGS Nasıl Yapılacak?

Covid-19 nedeni ile öğrenciler ve veliler LGS sınavı nasıl yapılacak merak ediyor. Önceki yıllardan farklı olarak bu sene tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan salgın nedeni ile öğrenciler lgs de alınacak önemleri merak ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalar şu şekilde,

Okullar sınav öncesinde dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Öğrenciler sınava gelmeden önce maske takmak zorunda. Okullarda da öğrencilere yeni maske dağıtılacak. Öğrenciler isterlerse sınavsa maskelerini çıkarabilecekler. Öğrenci velileri okul bahçesine alınmayacak. 1. ve 2. oturum sona erdikten sonra öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla, gerekirse sınıf sınıf olmak üzere sosyal mesafeyi koruyacak şekilde öğrenciler, gerekli önlemler alınarak sınav salonu ve binadan çıkarılacak. Oturum arasında öğrenciler okul bahçesinde yada okul binasında sosyal mesafe kuralına uyacak şekilde zaman geçirecek. Okul binasında ve okul bahçesinde öğretmenler bulunacak. 1. oturum sona erdiğinde bahçede veya okul binasında öğrenciler maskelerini çıkaramayacak.

2020 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 Haziran 2020 LGS sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak.

LGS’de ki Soru Dağılımı

Türkçe 20 Soru
T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 Soru
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 Soru
Yabancı Dil 10 Soru
Matematik 20 Soru
Fen Bilimleri 20 Soru

20 Haziran 2020 LGS soruları ve çözümleri sınavdan sonra odsgm.meb.gov.tr ve meb.gov.tr sitelerinde yayımlanacak. Aynı anda sitemizden 2020 LGS T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sorularını cevap anahtarını pdf olarak indirebilirsiniz.

Yorumlar (1)

Tüm Yorumlar