1. Sınıf Kayıt Sorgulama 2023 202427 Haziran

2023 2024 Eğitim Öğretim yılında 1. sınıfa gidecek öğrenciler için 1. sınıf kayıt sorgulama yapabileceğiniz e okul kayıt sorgulama linklerini hazırladık. Çocuğunuz hangi okula gidecek e kayıt sonuçlarını görebilirsiniz.

Çocuğum hangi okula kayıt olacak, hangi okula gidecek merak eden veliler 1.sınıf kayıt sorgulama yaparak çocuğunun hangi okula gideceğini öğrenebilir. MEB her yıl e okul üzerinden e-kayıt sorgulama ile 1.sınıf kayıt sonuçlarını açıklıyor. 1.sınıf kayıtlarının sonuçları haziran ayında belli oluyor. İşte 1. sınıf kayıt sorgulama ekranı…

E Okul 1. Sınıf Kayıt Sorgulama 2023-2024

e Okul 1.sınıf kayıt sorgulama yapmak için

e okul e kayıt sorgulama 2021 2022 ,1. sınıf

Yukarıda gördüğünüz gibi e-kayıt sorgulama ekranından sizden bazı bilgiler istenmektedir.

  • GİRİŞ KODU: Resimde gördüğünüz rakamları yazacağınız bölüm
  • T.C. KİMLİK NO: Öğrencinin T.C. Kimlik Numarasını yazacağınız bölüm
  • DOĞUM TARİHİ: Öğrencinin doğum tarihini gireceğini bölüm

Bu bilgileri yazdıktan sonra GİRİŞ butonuna tıklayarak çocuğunuzun hangi okula kayıt olacağını, kayıt olduğunu öğrenebilirsiniz.

e Kayıt Sorgulama Çocuğum Hangi Okula Gidecek, Hangi Okula Kayıtlı?

eokul kayıt sorgulama ekranından çocuğunuz hangi okula gidecek öğrenebilirsiniz. MEB 1.sınıf öğrenci kayıtlarını bildiğiniz gibi adrese dayalı yapıyor. Yani ikametgah adresinize en yakın okula kayıt yaptırmanız için e-kayıt sonuçlarından adresinize en yakın olan okul çıkacaktır.

1.Sınıf Başka Okula Nasıl Yazdırırım?

Bir çok veli 1.sınıf kayıt sorgulama yaptıktan sonra çocuğunu yazdıracağı okulu beğenmediği için başka bir okula kayıt yaptırmak için ne yapması gerektiğini merak ediyor. e okul kayıtlarından farklı bir okula nasıl kayıt yaptıracaksınız.
MEB 1.sınıfları adrese göre kayıt yaptığı için öncelikle hangi okula kayıt yaptırmak istiyorsanız o okulun adresine yakın bir konuta taşınmanız gerekiyor. Öncelikle adres değişikliği yapmanız gerekiyor. Adres değişikliği yaptığınızda artık e okulda öğrencinin okulu yeni kayıt olduğunuz adrese en yakın okul olarak güncellenecektir.

Tabi konut yerine iş yeri de geçerli olacaktır. 1.sınıf okul değişikliği için 1.sınıf okul nakil için çalıştığınız iş yerini de adres olarak göstererek kayıt yaptırabilirsiniz. Çalıştığınız kurum veya iş yerine göre de 1.sınıf okul değişikliği yapmanız mümkün.

Diğer bir seçenek ise kardeşinin gittiği okula kayıt yaptırma. Eğer daha önceki yıllarda farklı bir okula çocuğunuzu kayıt yaptırdıysanız diğer çocuğunuz da o okula kayıt yaptırmanız mümkün.

1.sınıf Kaydı Çok Uzak Bir Okula Çıktı

Bazı durumlarda çocuğunuzun kayıt olacağı okul adresinize çok uzak bir okula da çıkabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle nüfus müdürlüğüne giderek adresinizi güncellemenizi ve tekrar e okul üzerinden e kayıt sorgulama ile 1.sınıfa kayıt olacağı okulu sorgulamanızı öneririz. Eğer hala aynı durum devam ederse okul müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

1.Sınıf Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

2023-2024 1.sınıf kayıtları haziran ayında başlayacak. Okulların kapanmasının ardından anaokulu ve 1.sınıf kayıtları başlayacak. e okul üzerinden yaptığınız e kayıt sorgulama sonuçlarına göre okulunuza girerek kesin kaydınızı yapabilirsiniz.

e Okul girişi yapmak için tıklayınız >

2023 1.sınıf kaydı yaptıracak velilerimiz kayıtlarla ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz. 1.sınıf kayıt yaşı için tıklayınız >

Yorumlar (17)

Tüm Yorumlar

  • kerime
    sonuçlar ne zaman açıklanır
  • ekara
    sonuçlar haziran-temmuz gibi açıklanacak
  • SÜLEYMAN KOCA
    SÜLEYMAN KOCA
    BU İŞDE BİR SIKINTI VAR BEN OĞLUMU HANGİ OKULA KAYIT YAPTIRMAM GEREKTİĞİNİ ÖĞRENEMİYORUM. OKUL NUMARASI İSTEMEKTE ÇOCUĞUM İLK KEZ KAYIT YAPTIRCAM OKUL NUMARASI İSTEMESİ ÇOK SAÇMA. YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
  • Ahmet
    2021 2022 1. sınıf okul kaydı için çocuğum hangi okula gidecek hala öğrenemedim. ben mi bilmiyorum yoksa sisteme işlenmedi de ondan mı görünmüyor.
  • Şenol güneş
    Şenol güneş
    Hala görünmüyor daha okul kaydı bile olmayan çocuğun öğrenci numarası isteniyor ne kadar saçma bir şey sinir oldum
  • Nazlı
    Telefonu kırmadan kaydı yaparız umarım okula gitmeyen çocuktan öğrenci no ısrarı neden düzenleme yapmazlar anlamak imkansız sinir bozucu
  • Öğrenci
    Sorgulamada yukarıdaki gibi ekran çıkar. Öğrenci numarası filan sormaz. Öğrenci numarası soruyorsa yanlış yerdesinizdir. Ben baktığımda daha o ekran açılmamıştı.
  • Esm
    Hocam daha ben hangi okula gideceğini bilmeden e okul numarası isteniyor e devlete girdiğim zaman ise yine okul numarası gözükmüyor nasıl yapacam
  • Celil
    Arkadaşlar telefon e devlet uygulamasından giriş yapın orada öğrenci numarası yazıyor o numara ile giriş yapılıyor ben denedim oldu.fakat ekran hala açılmış değil.
  • Erdal
    Oglm birinci snfa baslicak hangi okula kayt oldgunu ogrenemiyorum
  • Sevgi
    Oğlum 1. sınıfa başlayacak hangi okula kayıt yaptırmamız gerektiğini öğrenmek için e-devlet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) sistemine giriş yaptığımda kayıt bulunamadı uyarısı almaktayım. Adresimizin de MERNİS-Ulusal Adres Veritabanı üzerinde doğru, eksiksiz ve güncel bir şekilde kayıtlı olduğunu kontrol ediyorum ancak henüz bir çözüm bulamadım.
  • Kübra Tunca
    Kübra Tunca
    İlgili mevzuat hükümleri gereği e-Kayıt işlemleri e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden merkezi olarak Temmuz ayının birinci haftası itibarıyla bir defaya mahsus yapıldığından, e-Kayıt işlemleri kapsamında Temmuz ayının ilk iş günü itibarıyla öğrencilerin ikametgah adreslerinin MERNİS-Ulusal Adres Veritabanı üzerinde doğru, eksiksiz ve güncel bir şekilde kayıtlı olması gerekmektedir.Kayıt bulunamadı.'' diyor.Oğlum 80 aylık.Adres kaydımızda hiçbir sorun yok.Ancak benımle aynı sorunu yaşayan birçok kişi var.Ne yapmamız gerek?
  • Viktoria Shelovova
    Viktoria Shelovova
    My son is 80 months old, and there is no record of him going to any school. His address information is correct. I cannot find the web-page where I have to input his birth date, as shown in the picture above.
  • Ayse
    E okul sisteminden ziyade e devlet uzerinden bakarsaniz hangi okula ciktigini görürsünüz arkadaşlar. E okul numara istiyor. Ama kendi e devletinizle giris yapip sonrasinda meb e girerseniz cocugunuzun hangi okula gidecegini görürsünüz
  • Semira
    1rinci sınıf okul kaydı
  • Semanur
    Ben 14.12 2003 doğumluyum beş bucuk yaşında okula başladım erken anaokul sayılmasını istiyorum yaşım büyük bir sene ertelenmesini istiyorum bana yapmanızı istiyorum bismilde yaşıyorum
  • Sibel
    1. sınıf erteleme dilekçesi verildikten sonra nasıl iptal edebilirim